Sociedad | Actualidad

CiU cau en intenció de vot a Barcelona

La Federació tornaria a guanyar les eleccions a la ciutat, però perd 4 punts respecte al darrer baròmetre municipal que consolida ERC com la segona força

Xavier Trias, alcalde de Barcelona(CADENA SER)

La darrera enquesta feta per l'Ajuntament de Barcelona (desembre de 2013) reflecteix una caiguda de 4 punts en intenció de vot de Convergència i Unió. Tot i això, tornaria a guanyar les eleccions i com a segona força se situaria Esquerra Republicana. El PSC, que històricament havia estat la força més votada a Barcelona, ha passat a la quarta posició i segueix caient

El 70 per cent dels barcelonins aproven la gestió de l'Ajuntament. Però això no es tradueix en bons resultats per a Convergència i Unió, que ha caigut 4 punts en intenció de vot i se situa en el pitjor resultat dels darrers 6 anys.

Más información

Malgrat tot, el Primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, fa una valoració positiva perquèEsquerra Republicana que és el segon partit més votat quedaa molta distància. Diu Forn que el global de les xifres tant d'intenció de vot com de la valoració de la feina que s'està fent a la ciutat és positiva i que això "tenint en compte que el segon partit se situa a 7,5 punts, ens permet seguir treballant amb certa tranquil.litat"

En tercer lloc se situa Iniciativa per Catalunya que millora lleugerament els seus resultats respecte al baròmetre anterior i el PSC torna a ocupar la quarta força després de caure un punt més en intenció de vot i situar-se en el 5,1 per cent. Ciutadans supera el PP en intenció de vot i la CUP és el partit que més creix passat del 0,9 al 3,3 en intenció de vot.

De l'enquesta destaca i molt el nombre de persones que no votaria (un 17%) o que no sap a qui votar (37%).

Reaccions baròmetre

En el capítol de reaccions, el socialista, Gabriel Colomé, creu que XavierTrias té els dies comptats com a alcalde perquè la seva valoració no aconsegueix superar el 5,1 per cent i perquè en dos anys ha perdut 10 punts d'intenció de vots. Des d'Iniciativa, Ricard Gomà, s'ha felicitat pels resultats de la seva formació que ha presentat com el primer partit de l'oposició perquè entén que Esquerra Republicana no fa d'oposició, sinó de suport del govern de Trias. Jordi Portabella també ha fet una valoració positiva del baròmetre que per tercera vegada els situa com la segona força del consistori.

El PP ha insistit en criticar el baròmetre perquè "fa desaparèixer l'electorat del PP" i per això reclama que l'enquesta pregunti només per la percepció que tenen els barcelonins de la ciutat i de la gestió de l'Ajuntament.

Tricentenari i grans esdeveniments

Aquestbaròmetre ha preguntatels ciutadans si coneixen els actes del tricentenariimés de la meitat asseguren que NO.

D'altra banda, els barcelonins estan a favor que es prenguin mesures excepcionals de transport públic quan es produeixin grans esdeveniments a la ciutat i són partidaris que el cost l'assumeixin l'Ajuntament i els promotors dels actes.

Principals problemes dels barcelonins

L'Atur i les condicions de treballes mantenen com el principal problema per als barcelonins. El citen més d'un 30 per cent dels enquestats.En segon lloc apareix la inseguretat amb un percentatge molt més petit, un 8,4%. L'enquesta es va fer a 800 barcelonins per telèfon i entre el 26 de novembre i el 3 de desembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00