Sociedad | Actualidad

Denuncien dos perfils de Twitter que promovien la violència masclista

Diversos col.lectius feministes han presentat una querella davant la fiscalia contra l'odi i la discriminació perquè s'investigui qui hi ha al darrera de dos perfils de twitter que fomentaven el maltractament a les dones. Els comptes ja estan clausurats

Imagen del perfil y de un tuit de una de las cuentas machistas clausuradas(CADENA SER)

Les entitats han presentat la denúncia per evitar que quedi impune un atac tan virulent i que , a través dels perfils ja anul · lats de @ MuerenPocas i @ MuerenPocas25N - en referència al dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona - , animava a maltractar les dones d'una manera "molt brutal i escabrosa"

Tot i que tots dos perfils van ser clausurats als pocs dies , gràcies a les queixes d'altres usuaris de la xarxa social , van arribar a acumular 200 seguidors.

La coordinadora de la Plataforma unitària contra la violència de gènere , Montserrat Vilà , ha lamentat que hi hagi certa violència de gènere estructural en el si de la societat , i ha apostat perquè la denúncia per uns delictes que poden comportar penes d'entre un i tres anys de presó serveixi per crear consciència .

Más información

Els perfils mostraven imatges reals de dones maltractades, estris per colpejar-les i piluaven missatges fent apol·logia de la violència masclista.

L'escrit entregat a la Fiscalia per aquesta plataforma , juntament amb Tamaia Viure sense violència , l'Associació de Dones Juristes i Antígona , recorda que el contingut de tots dos perfils era "molt desagradable i molt violent" , de manera que confien que una sentència condemnatòria creï un precedent en l'ús abusiu que alguns usuaris fan de les xarxes socials , emparats en l'anonimat .

L'objectiu de la querella és esbrinar qui hi havia darrera dels dos perfils. L'advocada que l'ha presentada, Laia Serra, considera que "havia de ser una persona adulta i amb un gran coneixement de la matèria", pels "tipus de comentaris que feia, el llenguatge que utilitzava i perquè feia referència a casos molt antics".

Serra assegura que això "reforçaria la tesi que no hi ha una negligència, una ingenuïtat, sinó una voluntat, una intencionalitat, molt clara".

Entre els missatges que incloïen dos perfils es trobaven missatges d'ànim als maltractadors perquè "Cap dona és maltractada sense motiu ' i crides a cometre més morts masclistes , a més de fotos de dones agredides .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00