Sociedad | Actualidad

Contra l'augment d'un 55 per cent de la matrícula de les escoles oficials d'idiomes

Més de 4000 signatures avalen ja la petició d'alumnes i professors de les escoles oficials d'idiomes perquè el govern de la Generalitat rectifiqui la decisió d'apujar un 55% les taxes de matrícula a aquests centres

L'edifici de l'Escola oficial d'Idiomes de Lleida(EOI LLEIDA)

Aquesta mesura, inclosa en la llei d'acompanyament dels pressupostos que encara està pendent d'aprovar-se, suposarà que els alumnes de les EOIs passin de pagar 176 euros per curs a 255 euros

Això en el cas que sigui la primera vegada que es matriculen en un determinat curs perquè els repetidors hauran de pagar gairebé 500 euros. Una pujada que els afectats qualifiquen d'injusta perquè els preus ja s'han incrementat aquest curs i perquè arriba al mateix temps que s'anuncia que tots els universitaris hauran de tenir com a mínim un nivell oficial de cinquè curs en qualsevol idioma per obtenir el seu títol universitari.

A més de la campanya de recollida de signatures a través de la plataforma change.org, els alumnes han traslladat la seva queixa al Síndic de Greuges que ja els ha comunicat formalment que estudiarà la seva problemàtica.

Más información

La pujada de taxes prevista, situaria les escoles oficials Catalanes com les més cares de tot el país. Hores d'ara aquest rànquing l'encapçala Madrid on estudiar a una escola oficial costa 250 euros per curs.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00