Sociedad | Actualidad

Pobles sense banc

A Catalunya hi ha 24 municipis de més de 1.000 habitants que no tenen una sola oficina bancària. Les fusions d'entitats financeres ha incrementat el llista de pobles on fer una operació bancària s'ha convertit en una autèntica odissea

Una anrtiga oficina bancària de la CAM, tancada a Vilafranca del Penedès(EDUARD NAVARRO)

Alguns ciutadans han de recórrer fins a 12 kilòmetres des de casa seva per trobar una oficina. I el problema encara serà més gran en poc temps perquè hi ha previst el tancament de noves sucursals

Más información

La desaparició de les caixes ha portat municipis com Gualba o Castellet i la Gornal a quedar-se sense sucursals. Els bancs van al negoci i algunes localitats no són rendibles. El cas més extrem és Vilafant, a l'Alt Empordà, amb més de 5.000 habitants. Ara està en converses amb la Caixa per recuperar alguna oficina, però no és fàcil per la situació que viuen les entitats. L'alcaldessa, Consol Cantenys, ha explicat que el problema és especialment greu per a la gent gran que, a Vilafant, suposa un terç de la població.

Als pobles que ja s'han quedat sense oficines es sumaran aviat d'altres com Olivella, al Garraf. Tenien una sucursal, els quedava un caixer del BBVA i aviat el trauran de manera que els seus veïns hauran de fer entre 10 i 12 kilòmetres per anar al banc.

També la Riba, a l'Alt Camp, es quedarà aviat sense oficines perquè tancaran la de CatalunyaCaixa. En altres casos, com Castellgalí o Olesa de Bonesvalls, només tenen un caixer, però sense personal. Aquestes carències compliquen especialment la vida a persones grans o amb problemes per desplaçar-se.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00