Sociedad | Actualidad

Un asteroide amb el nom de Joan Miró

Després de dos anys de començar les gestions, l'asteroide "4329" ja porta el nom de l'artista barceloní

(JET PROPULSION LABORATORY NASA)

La fundació del pintor va sol•licitar el canvi al centre que es dedica a la detecció d'asteroides al Sistema Solar per commemorar els 30 anys de la mort del pintor.

"4329 Miró" és el nom de l'asteroide que orbita al voltant del Sol entre Mart i Júpiter, a l'anomenat cinturó principal d'asteroides. La Fundació Joan Miró va proposar el canvi de nom al Minor Planet, el centre dedicat al descobriment de cossos celestes, per la importància que va tenir l'astronomia a les obres del pintor català al moment que va esclatar la Segona Guerra Mundial. A partir de llavors, Miró va treballar en una sèrie de pintures, anomenada Constel•lacions, composta per vint-i-tres obres on els objectes lleugers estaven plens de signes celests. Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró, explica que ha estat "una coincidència feliç" el fet de què, a partir d'ara, un asteroide portaria el nom de Joan Miró amb la celebració del 30è aniversari de la seva mort.

L'asteroide va ser descobert l'any 1982 per un astrònom nord-americà a Nou Mèxic i, fins ara, ha estat classificat a partir d'un codi numèric.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00