Sociedad | Actualidad

La Generalitat acusa Rajoy de fer una reforma de la Constitució encoberta

El portaveu Francesc Homs denuncia que la iniciativa del Govern espanyol d'evitar duplicitats i eliminar organismes autonòmics és en realitat una reforma encoberta de la Constitució

El conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs(ACN)

Homs adverteix que des de Catalunya es combatran aquestes actuacions des de la política i des dels tribunals

El govern de Mas contraataca les intencions recentralitzadores del PP i ho converteix en un conflicte polític de primera magnitud. Homs reconeix que van rebre fa uns dies un informe de Moncloa que proposa l'eliminació d'organismes catalans com el Síndics de Greuges o Comptes o el Servei Meteorològic, limita molt el desplegament de competències o vol unificar, per exemple, la compra de material.

Más información

Doncs bé, la vicepresidenta Joana Ortega convocarà la propera setmana tots els partits per demanar-los fer pinya contra la retallada de competències, el que el portaveu ja ha definit com a reforma constitucional encoberta. Homs ho considera un "atac en tota regla a l'autogovern fet amb nocturnitat i per la porta del darrere" amb l'excusa de suprimir duplicitats. "Això no cola, és evident que ens hi trobaran al davant"

Diu Homs que el que no pot ser és que sempre que hi hagi una duplicitat, el que es faci sigui carregar-se l'òrgan de la Generalitat.

El conseller també ha llençat un advertiment als periodistes pel que fa al calendari de les negociacions de la data i la pregunta de la consulta. Aconsella reservar del 27 al 31 de desembre. És a dir, que el Govern contempla, a dia d'avui esgotar els terminis

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00