Sociedad | Actualidad

El temporal trastoca els càlculs dels pescadors de gamba de Roses i Palamós

Les barques que pesquen gamba al litoral gironí fa tres setmanes que no poden sortir a mar per culpa de la tramuntana. No només això; cada armador ja hauria perdut 10.000 euros.

Gambes de Palamós. Foto: R.M.

Tota la flota de barques d'arrossegament de Roses, Palamós, LLançà, Blanes i El Port de la Selva porta vint dies amarrada a port. El temporal de mar no els permet sortir a pescar gambes i escamarlans i només amb aquest temps ja hi han perdut 10.000 euros per barca.

Des de la confraria de pescadors de Palamós asseguren que és un "desastre", ara que s'acosten festes de Nadal i puja la demanda i el preu de gamba. El seu president Francesc Benaigues diu que mai fins ara havien tingut un hivern tan dur.

Fonts de la confraria de Palamós asseguren que el temporal no només afecta els pescadors de gamba. En aquestes últimes tres setmanes, els altres armadors només han pogut sortir a mar un o dos cops per setmana i als caladors més propers. Però són petits, amb poc peix i, segons Benaigues, només estan facturant uns 100 euros per setmana.

Más información

Assegura, a més, que els que ho proven pateixen destrosses a les barques per culpa de la mala mar. Confien que la setmana que ve el temps millori.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00