Sociedad | Actualidad

La Generalitat pagarà més d'un milió d'euros per negligència en un part

El Servei Català de la Salut ha estat condemnat a pagar una indemnització d'1.300.000 euros a una família del Vendrell pels danys causats a un nen per negligències mèdiques en el part a l'hospital de Santa Tecla, a Tarragona

La façana de l'hospital de Santa Tecla a Tarragona(Google Street View)

Al nen, que ara té deu anys, li van trencar una vèrtebra en el moment de treure'l del ventre de la mare, i no van saber diagnosticar què tenia fins al cap de quatre mesos

El nen venia girat, amb els peus per davant. Si l'haguessin tret amb una cesària no hauria patit cap lesió, però el ginecòleg va optar per estirar-lo, provocant-li un trencament medul·lar que el va deixar sense mobilitat a les extremitats i amb problemes respiratoris greus.

Durant els quatre mesos següents al naixement, va estar ingressat a l'UCI de l'hospital Joan XXIII de Tarragona on van dir als pares que l'infant patia una malaltia genètica.

Más información

Va ser a Sant Joan de Déu, on van detectar la lesió medul·lar. Deu anys després, el nen fa quart de primària i a nivell cognitiu és perfectament normal. Això sí, necessita atencions permanents per a la seva autonomia personal.

La indemnització de 950.000 euros més els interessos (fins a arribar als 1.300.000) és una de les més quantioses que la justícia ha imposat a la salut pública catalana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00