Sociedad | Actualidad

"És més preocupant viure en un carrer amb alta contaminació que tenir el colesterol alt"

El 90% dels òxids de nitrogen i el 48% de les partícules en suspensió que contaminen l'aire de Barcelona vénen dels cotxes.

La Via Laietana de Barcelona(CADENA SER)

El trànsit és la font del 90% de la contaminació de l'aire de Barcelona. Si no el reduïm amb urgència, la capital catalana continuarà incomplint la normativa europea de qualitat de l'aire, una normativa que a més, a partir de l'any que ve s'endurirà ajustant encara més els límits de contaminants permesos. És el que recomanen alguns dels experts que aquest dijous participen a Barcelona al seminari "Qualitat de l'aire urbà i salut humana"

El 90% dels òxids de nitrogen i el 48% de les partícules en suspensió que contaminen l'aire de Barcelona vénen dels cotxes, especialment dels dièsel, tant del tub d'escapament com de la pols que generen les rodes al frenar. Aquests contaminants són actualment, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, el novè factor de risc de mort, per davant d'altres factors que tant amoïnen a la població com el sedentarisme o el colesterol.

Más información

Jordi Sunyer, codirector del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), ho exemplifica així: "és més preocupant viure en un carrer amb alta contaminació per vehicles que tenir un nivell alt de colesterol". Per això, Sunyer i altres experts en qualitat de l'aire que participen al seminari "Qualitat de l'aire urbà i salut humana" com Xavier Querol, investigador del CSIC, fan una crida a govern i ajuntaments: no calen més estudis ni informes, diuen, "ja sabem que Barcelona està contaminada, ara calen mesures i la primera és reduir el trànsit".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00