Sociedad

16 milions menys en professors

És la xifra que la conselleria d'Ensenyament reconeix que es va estalviar el curs passat amb el nou sistema de substitucions dels docents que fa que les escoles hagin d'esperar almenys 10 dies per cobrir les baixes dels docents

Aula d'un institut(EFE)

Una mesura, inclosa al Decret de racionalització de la despesa educativa que va aprovar el govern del PP i que en el cas de Catalunya es va complementar amb una altre decisió: que els substituts tinguessin com a màxim un 85 per cent de jornada. La consellera va dir llavors que la seva idea permetria tenir un romanent econòmic i contractar substituts abans.

Sumat i descomptat tot, i en resposta a una pregunta d'Iniciativa per Catalunya, el departament xifra l'estalvi que s'ha aconseguit en 16 milions d'euros. Diu la consellera que això no ha afectat l'horari dels nens però el diputat Joan Mena, assegura que la realitat a les aules ha estat una altre. "És una altre de les mentides de la senyora Rigau"- acusa Joan Mena.

Más información

Iniciativa no dubta que els infants hagin estat atesos en tot moment a l'escola però si creu que molts grups han perdut hores lectives perquè un professor de matemàtiques difícilment podrà fer una classe de llengua.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00