Sociedad | Actualidad

Sorpresa al palmarès de Sitges

Borgman de l'holandès Alex van Wardeman guanya el premi a la millor pel.lícula de la 46ena edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya., El premi al millor director és per Navot Papushado i Ahaton Keshales dos joves directors israelians per "Big Bad Wolves" i "Only lovers left alive" de Jim Jarmush rep el premi especial del Jurat. El palmarès ha estat molt repartit només repeteix premi el documentla Jodorwsky's D

La actriz alemana Annet Malherbe y el director Holandés Alex Van Warmerdam posan durante la presentación de la película 'Borgman' en el Festival Internacional de Cine Fantástico de Sitges(EFE)

Borgman de l'holandès Alex van Wardeman guanya el premi a la millor pel.lícula de la 46ena edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. El premi al millor director és per Navot Papushado i Ahaton Keshales dos joves directors israelians per "Big Bad Wolves" i "Only lovers left alive" de Jim Jarmush rep el premi especial del Jurat. El palmarès ha estat molt repartit només repeteix premi el documentla Jodorwsky's D

Más información

Reacció de sorpresa a la sala de premsa quan s'ha sabut que Borgman ha estat considerada la millor pel.lícula de Sitges 2013. Borgman és un thriller d'humor negre que ens mostra com un personatge inquietant que irromp en la vida d'una familia acomodada i que ha estat comparada a "Funny games".

Aina clotet membre del jurat de Sitges ha explicat que han premiat a Borgman perquè "voliem donar-li força i presencia a una pel.lícula que potser no l'hagués tingut com pugui tenir la pel.lícula de Jarmush".

Precisament "Only God Forgives" de Jim Jarmush sempre apareixia en les converses del jurat com una de les seves preferides, per això han decidit atorgar-li el Premi Especial del Jurat.

La millor direcció ha estat pels joves directors israelians Navot Papushado i Ahaton keshales per la seva segona pel.lícula "Big bad wolves" un conte pervers i amb humor salvatge de la que Tarantino va dir que era la millor pel.lícula de terror d'aquest any.

El premi a millor actriu és per Juno Temple en el paper la insomne i aturmentada protagonista de Magic Magic. El premi al millor actor és per Andy lau, un actor molt reconegut a Hong Kong , protagonista de "Blind detective".

El millor guió segons el jurat de Sitges és el de "Coherence" on un grup d'amics es troba per veure passar un cometa i entren en una altra realitat.

El palmarès ha estat molt repartit i l'unica pel.lícula que té dos premis és "Jodorwsky'sDune" que ha rebut el gran premi del públic i una menció especial del jurat. Es tracta d'un documental sobre el projecte fallit d'Alejandro Jodorowsky d'adaptar la novel.la de ciencia ficció Dune que compatava amb la participación de Dalí, Orson Welles i Mick Jagger.

El premi de la crítica Jose Luis Guarner ha estat per "The Congress" una pel.lícula de Ari Folman director de "Vals con Bashir" que barreja la imatge real amb l'animació i mostra si volem viure en la realitat o evadir-nos en un món de ficció.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00