Sociedad | Actualidad

Aturats 72 desnonaments en un any

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a Girona ha aconseguit aturar 72 desnonaments en l'últim any: això vol dir 1 cada 5 dies. De setembre a setembre, la PAH ha atès 1.006 famílies amb problemes hipotecaris i ha ajudat a reallotjar 375 persones.

(PAULA BRUJATS)

Entre setembre del 2012 i setembre del 2013 la PAH ha atès 1.006 famílies amb problemes hipotecaris a les comarques de Girona. La Plataforma ha aconseguit reallotjar 357 persones i aturar 72 desnonaments a través d'accions directes o de les gestions als jutjats. A més, 11 persones han aconseguit un lloguer social i 36 han signat una dació en pagament -. Són xifres que la PAH ha presentat per fer balanç de l'últim any.

D'aquests 1.006 casos, gaire bé el 50% són a Salt. La portaveu de la Plataforma, Marta Afuera, denuncia que durant la bombolla immobiliària es van fer "estafes massives" a immigrants d'aquest municipi.

Afuera diu que les xifres demostren una "situació d'emergència habitacional" i critica que "les administracions no estan reaccionant com caldria per fer front a aquesta emergència". La portaveu calcula que en tots aquests casos hi ha més de 2.000 menors afectats.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00