Sociedad | Actualidad

Segrestat per telèfon

Els Mossos i la Guàrdia Civil alliberen un empresari català segrestat a Mèxic amb un enginyós muntatge que va fer que la víctima se sentís controlat permanentment per telèfon tot i que no va arribar a veure els seus captors

Alliberen un empresari català que havien segrestat virtualment a Mèxic. La família d'aquest industrial de l'automoció del Vallès va estar a punt de pagar 60 mil euros, tot i que en realitat va ser un enginyós muntatge, tot ell executat per telèfon, que va durar 20 hores. Durant aquest temps l'home va estar confinat en una habitació d'hotel sense ni tan sols arribar a veure els seus captors. La policia diu que és una nova modalitat de segrest, sense segrest

Al seu voltant no hi havia ningú però la víctima tenia la sensació d'estar permanentment controlada pels detalls que li donaven els seus captors.

Más información

Segons el portaveu dels Mossos, Jaume Domenech, els segrestadors es van fer passar "per policies" i per telèfon li van fer creure a aquest empresari de 49 anys "que al seu hotel hi hauria una operació de narcotràfic" i que havia de marxar.

Ell va caure en el parany i va seguir al peu de la lletra les instruccions: va comprar un mans lliures i es va tancar en un altre hotel. Però un cop allà, explica Domenech, "el tó dels falsos agents" va canviar, li van dir que el matarien si sortia i li van exigir 60.000 euros.

Els captors van tenir permanentment al telèfon la víctima durant 20 hores. Segons Domenech li van fer creure que estaven al seu voltant, tot i que en realitat els tenia a centenars de quilòmetres, "si notaven alguna respiració estranya li preguntaven", "havia d'avisar si anava al bany" i fins i tot "li van fer portar el menjar a l'habitació".

Els captors van arribar a trucar el germà per exigir el pagament i aquest ho va denunciar a la policia, que va alliberrar l'home i ara busca els segrestadors.

Mossos i Guardia Civil alerten que aquest tipus de segrest és molt habitual a Mèxic. En el que va d'any ja s'han trobat amb 2 casos més, el d'una noia que va estar 4 hores enganxada al telèfon a Acapulco i un altre víctima que va arribar a pagar la quantitat exigida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00