Sociedad | Actualidad

La Generalitat diu que no hi havia "cap indici" dels presumptes abusos de l'acollidor de Castelldans

Benestar Social conclou que no hi havia "cap indici" que el presumpte pederasta de Castelldans abusés dels menors que tenia en acollida, però diu que augmentaran els controls

La consellera de Benestar Social, Neus Munté(ACN)

La Conselleria de Benestar Social diu que en 17 anys en que aquest home va acollir 14 nens no va tenir mai cap pista del que passava realment dins del seu domicili.

La Generalitat conclou que no hi va haver cap indici que el presumpte pederasta de Castelldans pogués abusar dels menor que tenia en acolliment.

La consellera de Benestar Social, Neus Munté, diu que de les entrevistes que s'ha fet als propis menors i a les persones del seu entorn, com ara mestres o metges confirmen que no es va passar per alt cap senyal d'alerta i que ningú es podia imaginar la situació que patien aquests nens.

Más información

Sí que hi va haver senyals que els menors no estaven ben atesos i que presentaven deficiència d'higiene, per exemple, o d'acompanyament en el treball escolar. Uns problemes que la Fundació que feia la vigilància de l'acollida no va resoldre prou bé. Per això el departament ha obert un expedient sancionador a la fundació Juvanteny i anuncia un augment dels controls que hauran de passar a partir d'ara les famílies que tinguin un menor acollit.

La consellera Neus Munté diu que no desconfia de cap d'elles però sí que han de prendre mesures per minimitzar els riscos que es pugui tornar a produir una situació com la de Castelldans.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00