Sociedad | Actualidad

Pluja de critiques a Santi Vila per relacionar Lampedusa i "el problema català" a Twitter

Una piulada poc afortunada del conseller de Territori, Santi Vila, incendia la xarxa. Hores més tard, Vila reconeix que "la simplificació en 140 caràcters m'ha jugat una mala passada", però no es disculpa

La polèmica pulada del conseller Santi Vila(Twitter)

Santi Vila es pregunta textualment: "La indiferència davant els morts de Lampedusa, i les respostes burocràtiques al problema català... una pèrdua de valors fundacionals de la UE?

L'afirmació de l'exalcalde de Figueres posant els morts al costat del procés sobiranista, li han valgut una censura força generalitzada a Twitter.

Alguns li demanen moderació, alguns l'acusen d'insensible, altres es mostren indulgents davant el linxament generalitzat, i altres directament passen a l'insult.

També ha rebut crítiques més qualificades, com la de l'exeurodiputat convergent Ignasi Guardans, qui ha escrit "No ha estat el teu millor missatge, amic Conseller. Per la memòria dels 200, no barregis."

Más información

El socialista Joan Ignasi Elena, també a Twitter, apunta que "l'honorable conseller avui segurament té un mal dia. Li recomano que descansi, torni a llegir el seu tuit sobre Lampedusa i Catalunya i demani excuses"

Hores més tard, cap a les onze de la nit, Vila torna a tuitejar però no arriba a disculpar-se. Es limitar a dir "Em connecto i comprovo com la simplificació en 140 caràcters m'ha jugat una mala passada. La reflexió sencera a facebook"

El cert és que a Facebook fa una explicació més extensa, però manté la comparació entre la tragèdia de Lampedusa i "el problema català":

"Davant el creixent escepticisme ciutadà sobre Europa, les institucions haurien de reflexionar sobre els valors profunds que en van inspirar el naixement. La indiferència davant els morts a Lampedusa o les respostes burocràtiques al problema català ajuden ben poc... "

Vila és un usuari força actiu d'aquesta xarxa social, amb prop de 2.500 piulades i més de 12.700 seguidors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00