Sociedad | Actualidad

La millor eina la detecció precoç

Els experts en Alzheimer destaquen les millores en la detecció de la malaltia, fins i tot anys abans que donin símptomes, com la millor eina que han trobat en la batalla contra aquesta patologia neuro-degenerativa

Els avenços en la detecció precoç de l'Alzheimer es considera un dels factors principals en l'eficàcia per lluitar contra els símptomes de la malaltia. El doctor Reñé, especialista de l'Hospital de Bellvitge, afirma que "tenim proves de laboratori que ens ajuden a determinar si es té o no malaltia abans. Fins i tot podem establir sospites de diagnòstic molt abans que es manifesti d'una forma clara i evident".

La convivència amb l'Alzheimer, que ja és molt dur en condicions normals per al pacient i per a la família, s'agreuja cada cop més per culpa de la crisi. Amb les retallades i les dificultats d'accés a la llei de dependència, es fa més difícil abordar les despeses que genera: uns 30.000 euros per pacient a l'any.

Immaculada Fernández, la presidenta de la Federació Catalana d'Associacions de Famílies amb malalts d'Alzheimer, sosté que "la llei de la dependència que se'ns va presentar com a magnífica ha quedat en no res. Això no dóna cap mena de facilitat als cuidadors".

Els familiars asseguren haver patit un canvi de 180 graus a les seves vides. Es tracta d'una demència que ja supera els 35 milions d'afectats al món i els experts creuen que pot convertir-se en la malaltia més important del segle XXI.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00