Sociedad | Actualidad

Junqueras: "hi ha un nou aval al dret a decidir"

En una entrevista a l'Hoy por Hoy de la Cadena SER, el president d'ERC diu que "la seva obligació és ajudar" al govern de Mas

(CADENA SER)

Oriol Junqueras s'ha mostrat convençut que la democràcia sempre acaba trobant el seu camí, i que l'èxit de la Via Catalana "és un nou aval a les tesis que fa temps que defensa ERC". Junqueras diu que "estem segurs que la consulta es farà el 2014", però no ha volgut desvetllar què farà el seu partit si la consulta no es pot celebrar. "Especular amb altres escenaris debilita la posició inicial".

En aquest sentit, Junqueras referma el seu compromís a donar estabilitat al Govern de CiU. "Intentarem no donar el gust a aquells que volen la ruptura". El líder d'ERC assegura que, tot i les enquestes favorables, no vol que s'avancin les eleccions, "no estem aquí per guanyar algun diputat, estem aquí perquè Catalunya celebri el referèndum".

Más información

Junqueras ha recordat l'enquesta que ahir els oferia la SER en la que el 80% dels catalans volen votar. I recorda que molts dels que ahir eren a la cadena humana tenen "cultura espanyola", "molts d'ells volen que guanyi la Roja", assegura el líder republicà.

Per últim, Junqueras ha dit que "està convençut que Europa entén el posicionament democràtic de Catalunya".

Junqueras: "El referéndum serà al 2014 i no contemplem cap altre escenari alternatiu"

15:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130912csrcsrcat_6.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00