Sociedad | Actualidad

Margallo creu que la Diada ha estat un èxit però que els catalans "fora viurien molt pitjor"

El ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, reconeix que els actes de celebració de la Diada han estat "un èxit", i diu que ara cal diàleg institucional per "convèncer als catalans que fora viurien molt pitjor"

El ministro de Asuntos Exteriores, José Manuel García-Margallo, durante la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros(EFE)

Segons ha explicat durant la roda de premsa que ha ofert al ministeri al costat del seu homòleg portuguès Rui Machete, la cadena humana ha estat "un èxit de convocatòria, organització, logística i comunicació", que ha posat de manifest que a Espanya està garantida la llibertat d'expressió.

Per això, ha considerat que cal convèncer els catalans que fora d'Espanya viurien pitjor i descobrir les causes que van motivar aquesta manifestació, i ha assegurat que fa falta "una reflexió sobre l'organització territorial" que, segons la seva opinió, no hauria de culminar en una reforma de la Constitució.

Ha considerat que el Govern ha de "escoltar el carrer" però ha explicat que no és aquí on es fa la política, pel que ha apostat pel diàleg dins del marc constitucional.

Más información

"La Constitució va ser un pacte social, entre tots els espanyols i comunitats autònomes, i un pacte multilateral no pot ser unilateralment trencat per enlloc", ha asseverat.

Tanmateix, García-Margallo ha destacat la importància de tractar d'esbrinar les causes que han motivat aquesta "desafecció" d'alguns catalans cap a la resta d'Espanya.

El ministre ha citat, entre elles, les infraestructures, la llengua i la cultura i el finançament, pel que ha assenyalat que caldria buscar una "reforma" ja que "els models no són eterns".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00