Sociedad | Actualidad

El PSC demana al PSOE que "es mogui encara més" i assumeixi la consulta

Els socialistes catalans insisteixen en què l'anomenat "document de Granada" sobre el model territorial és només un punt de partida

El portaveu del PSC, Maurici Lucena(ACN)

L'endemà de la multitudinària cadena independentista, el PSC reclama al PSOE que continui evolucionant i assumeixi el Dret a Decidir a Catalunya, punt ara per ara de màxima discrepància entre ambdós. Pel portaveu del grup parlamentari socialista, Maurici Lucena, el "document de Granada és només un primer pas" i no renuncien a una consulta legal i pactada amb el govern de l'Estat. Lucena ha recordat que ara fa un any, secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va estar a la Festa de la Rosa i "no va ni pronunciar ni una sola vegada la paraula federalisme". Ara, afegeix el portaveu dels diputats "ho fa de forma habitual".

Lucena ha demanat també al president de la Generalitat, Artur Mas, i al líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, que concretin les seves propostes pel dia després de la consulta. Pel socialista caldria que expliquessin de forma clara les conseqüències de ser independents de l'Estat espanyol, en especial en el terreny econòmic de les grans empreses i les entitats financeres.

Más información

D'altra banda, pel líder d'Iniciativa, Joan Herrera, la Diada d'ahir "fa irreversible la celebració de la consulta". Joan Herrera, coordinador general d'ICV, ha demanat que la comissió parlamentaria pel dret a decidir fixi de manera immediata la "manera" de convocar la consulta. Després de la mobilització "massiva" de la Diada, ha instat la resta de partits a concretar "amb celeritat" la via per exercir el dret a decidir. Herrera ha criticat el "pas de tortuga" de la comissió, i ha assegurat que cal explicar "com" exercir aquest dret de "forma pràctica" i el "més aviat possible".

Finalment, el Partit Popular a Catalunya ha esquivat fer cap compareixença davant dels mitjans per valorar la jornada d'ahir. Si que ho ha fet Ciutadans que acusen l'Assemblea Catalana de voler "suplantar la democràcia representativa per l'aclamativa".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00