Sociedad | Actualidad

Els accessos ferroviaris al Port es licitaran abans d'acabar l'any

Avui el Ministeri, la Generalitat i el Port han signat el protocol que dona llum verda per construir aquesta infraestructura. El President de la Generalitat ha assegurat que amb això es corregeix un dèficit històric

(ACN)

Aquesta infraestructura és una llarga reivindicació del port i de les administracions i institucions catalanes.

L'ampliació que s'ha fet del Port necessita una connexió que garanteixi la sortida de mercaderies cap a Europa en tren.

Al final l'acord per tirar endavant la seva construcció ha estat possible perquè s'han reduït les pretencions del projecte i el Port ha acceptat pagar el 50 per cent del cost. La Ministra Ana Pastor ha destacat que els accessos al Port el farà més competitiu. Pastor també ha volgut destacar que no val prometre grans projectes que després no es poden finançar.

L'acord per tirar endavant les obres ha estat possible perquè s'aprofita un traçat de Ferrocarrils de la Generalitat i això ha abaratit costos. L'actuació s'ha fragmentat en 5 projectes diferents que es licitaran, segons Foment abans d'acabar l'any.

El nou projecte situa en un mateix corredor tres amples de via diferents i al ser menys complex serà útil a mig termini, però segons ha reconegut el president del port quedarà petit més aviat del que es volia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00