Sociedad | Actualidad

Pisos turístics: assignatura pendent

L'Ajuntament de Barcelona reconeix que té dificultats per localitzar i tancar tots els pisos turístics il·legals que actualment hi ha a Ciutat Vella

(CADENA SER)

Tot i que no s'atreveixen a donar un nombre, des de les associacions de veïns asseguren que cada dia n'hi ha més i que això està afectant el teixit social del barri.

A Ciutat Vella només poden haver-hi 617 apartament turístics amb llicència. És un nombre tancat i això ha provocat que, en els darrers anys, el nombre d'apartaments il·legals s'hagi multiplicat. Són pisos que, encara que volguessin, no poden legalitzar la seva situació perquè l'ajuntament no donarà més llicències. El creixement de pisos il·legals provoca malestar entre els veïns i que, en molts casos, marxin a viure a altres barris. Davant aquest problema l'Ajuntament reconeix que no serà fàcil localitzar i tancar els pisos il•legals que hi ha al districte, segons Sònia Recasens segona tinent d'alcalde.

Per als apartaments legals, el consistori preveu concentrar-los en propietats verticals en un termini de 6 anys. Així, diuen, es solucionaria el problema de les molèsties als veïns. Aquesta acció, però, no convenç els que viuen a Ciutat Vella, com explica la Reme Gómez membre de l'Associació de Veïns del Gòtic

Ningú no s'atreveix a donar un nombre d'apartaments il·legals, de fet, la regidora del Districte, Mercè Homs ha parlat que n'hi ha entre 1000 i 8000. La incertesa sobre el nombre i també els recursos dels que disposarà l'Ajuntament per localitzar i inspeccionar els apartaments fa que, des del consistori, no s'atreveixin a dir quan podran acabar amb el fenomen dels pisos turístics il·legals a Ciutat Vella.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00