Sociedad | Actualidad

Catalunya Banc planteja acomiadar un de cada tres treballadors

Segons els sindicats, la documentació que ha presentat avui l'entitat inclou fer fora unes 2.500 persones pagant-los el mínim que preveu la llei

La plantilla del grup Catalunya Banc el formen uns 7.200 empleats. Avui també s'ha conegut que dimecres de la setmana que vinent Banc Sabadell concretarà els acomiadaments que prepara l'entitat.

La direcció de Catalunya banc planteja acomiadar 1 de cada 3 treballadors de l'entitat. Això significa fer fora a uns 2.500 treballadors pagant-los el mínim que preveu la llei, 20 dies per any treballat. L'única possibilitat de que això no sigui així és recórrer a reduccions salarials d'un 15%, reduir jornades i aplicar mobilitat geogràfica, el que podria fer que les indemnitzacions passin de 12 mensualitats a 18.

Más información

Montserrat Delgado, representant d'un dels sindicats que ha participat en la reunió, Comissions Obreres, ha explicat que s'hi oposen frontalment i esperen a que la direcció canviï les condicions, ja que creuen que acollir-se als mínims legals no és cap mena de negociació. Asseguren que el pacte amb Brusel·les estableix un termini fins al 2017 perquè el FROB en sigui titular, i per tant, no entenen la pressa d'aplicar uns ajustos tant durs en pocs mesos.

Precisament fa uns dies el director del FROB, Fernando Carrascosa, la venda de l'entitat es podria produir a mitjans d'octubre, tot i que també va admetre que no hi pot haver una tercera subhasta fallida. Precisament per això, des dels sindicats creuen que presentar un expedient i una venda alhora no dóna més valor a l'entitat. Per a ells la reestructuració no pot ser molt dura perquè la compra encara seria menys atractiva. Les seves demandes, tot i no saber les dades econòmiques de l'expedient, és recórrer a prejubilacions i baixes

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00