Sociedad | Actualidad

La duana de Lleida triplica les exportacions al juliol amb 17 milions de quilos de fruita

Rússia és el principal importador de la fruita lleidatana, que ha triplicat en un any el producte que passa per la seva duana, gràcies a l'ampliació d'horaris.

(La duana de Lleida -foto:RÀDIO LLEIDA-)

17 milions de quilos pel 5 de l'any passat. Una xifra rècord, que suposa més del triple que ara fa un any. Una gran part d'aquestes exportacions es fan a Rússia, que s'ha convertit en un dels principals mercats de la fruita lleidatana. Una xifra que és espectacular bàsicament perquè ara, la duana està oberta també per les tardes i el dissabte, cosa que abans no.

Els camions havien d'anar fins la Jonquera, amb els problemes que suposava, si el producte havia de retornar a Ponent. El gerent de la duana de Lleida, Joan Panadés, diu que el més important és "la facilitat que dóna a l'exportador, que ja surt precintat amb tota la documentació i no ha de parar a cap duana. Surt per la Jonquera o per Hendaia i ja no ha de parar fins a final de trajecte."

Más información

Per la duana van passar durant el juliol de 2012, 378 camions i en aquest darrer mes han estat 932, sobretot a Rússia, cosa que reafirma l'increment d'exportació a aquest país.

El gerent de la duana de Lleida, Joan Panadés, explica el perquè d'aquest increment

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130812csrcsrcat_11.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00