Sociedad | Actualidad

Barcelona en alerta groga per les altes temperatures

La capital catalana, amb 29,1 graus de màxima i 22,6 de mínima està en alerta groga perquè es preveu que els termòmetres arribin als 31,3 del proper divendres

El termòmetre de Can Cottet, al Portal de l'Àngel, un dels més populars de Barcelona(EDUARD NAVARRO)

Barcelona es troba aquest dilluns en alerta groga per altes temperatures, després d'un cap de setmana amb un alleujament tèrmic transitori, segons el Pla Nacional d'Accions Preventives contra els Efectes de l'Excés de Temperatures, posat en marxa a principis de juny pel Ministeri de Sanitat

La capital catalana, amb 29,1 graus de màxima i 22,6 de mínima està en alerta groga perquè es preveu que les temperatures arribin als 31,3 del proper divendres.

Más información

El Pla Nacional d'Accions Preventives contra els Efectes de l'Excés de Temperatures va començar a aplicar l'1 de juny, i romandrà activat fins el proper 15 de setembre. El seu objectiu és prevenir i reduir els efectes negatius que la calor pot tenir sobre la salut dels ciutadans, especialment dels grups de risc o més vulnerables, com ancians, nens i malalts crònics, així com en les persones que treballen o realitzen esforços al aire lliure.

Per a l'establiment dels nivells d'alerta, el Pla té en compte les següents variables meteorològiques: les temperatures màximes i mínimes previstes a cinc dies, les temperatures màximes i mínimes registrades el dia anterior al de la data de la predicció i les temperatures llindars màximes i mínimes, establertes en base a les sèries temporals.

El 2012 el nivell d'alerta màxim o vermell es va activar a les províncies de Saragossa (2) i Tarragona (1). Es van registrar 12 nivells taronges a la província de Madrid i 11 a la província d'Albacete. Saragossa, per la seva banda, va ser la província que va aconseguir un major nombre de nivells d'alerta, amb 26 nivells grocs, 9 nivells taronja i 2 nivells vermell en total.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00