Sociedad | Actualidad

50 per cent més de persones sense sostre a Barcelona

Segons l'informe "Diagnosi 2013" que ha fet la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar, ara mateix, hi ha prop de 3.000 homes i dones en aquesta situació quan l'any 2008 la xifra era d'uns 2.100

Un voluntari de Creu Roja amb un indigent(ACN)

El recompte fet fa 3 mesos per les 31 entitats de la Xarxa i l'Ajuntament ha determinat que gairebé 3 mil persones no tenen llar a Barcelona. D'aquestes, 870 dormen directament al carrer, 1.400 en albergs i pisos d'entitats públiques i privades i unes 600 en assentaments irregulars com els del Poblenou.

La gran majoria, el 90 per cent són homes i estan als districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc y Sant Martí. La meitat són menors de 44 anys i més del 15% són estrangers no comunitaris en situació irregular.

Actualment, la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar afronta dos grans reptes: l'augment del nombre de persones que a causa de la crisi necessita del suport de serveis i entitats socials; i les dificultats per sortir de l'exclusió davant l'actual situació d'atur i les retallades en el número de prestacions socials.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00