Sociedad | Actualidad

Una trucada anònima va activar el cas de la desapareguda Ana María Martos

Una trucada anònima a l'associació de persones desaparegudes INTER-SOS va posar la Policia sobre la pista dels suposats assassins d'Ana Maria Martos, la dona que van trobar fa dues setmanes enterrada en una finca de Lloret de Mar

La noia va desaparèixer fa 9 anys a Sant Feliu de Llobregat, on vivia.

Un home amb accent argentí va trucar el mes de febrer al telèfon mòbil que l'entitat INTER-SOS té penjat a la seva pàgina web i a Facebook. A la primera conversa ja va dir clarament que ell tenia informació sobre Ana Maria Martos Nieto i que el seu cos estava enterrat en formigó sota tones de terra a prop del lloc on la van localitzar, a Lloret de Mar.

Va fer dues trucades més al mateix telèfon per oferir nous detalls del cas. INTER-SOS, l'entitat, que agrupa famílies de persones desaparegudes, i té la seu a Cornellà de Llobregat, va posar-se en contacte amb els Mossos i amb la Policia Nacional.

Más información

Els Mossos van haver de derivar el cas perquè aquesta és una investigació que la Policia Nacional tenia oberta des de fa 9 anys quan la policia autonòmica encara no s'havia desplegat al Baix Llobregat.

Els agents van donar credibilitat a les trucades i van començar a estirar el fil, punxant, per exemple, el telèfon mòbil de l'associació i fins i tot la seva pàgina web per detectar qualsevol moviment que pogués aportar informació sobre la desaparició de Martos.

La trucada anònima va ser localitzada en una cabina pública d'Argentina i per tant, no van poder identificar qui hi havia al darrera. Era algú amb molta informació perquè va situar el cadàver i també la presumpta autora material del crim, una dona detinguda la setmana passada a Buenos Aires juntament amb el seu fill. També van arrestar un altre home, propietari dels terrenys on van aparèixer les restes d'Ana Maria Martos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00