Sociedad | Actualidad

Bones notes en llengües i matemàtiques per als futurs professors

Pujar la nota d'accés i exigir un mínim en assignatures com llengües o matemàtiques. Son dues de les idees que el govern vol aplicar per millorar el nivell de formació del professorat i alhora prestigiar la professió

El secretari d'Universitats i Rercerca, Antoni Castellà, als estudis de Ràdio Barcelona(XAVIER SÁNCHEZ)

Castellà recolza la idea del rector de la UB que les Universitats puguin fer proves addicionals d'admissió

Más información

El govern presentarà demà formalment el programa de millora i innovació en la formació de mestres que comportarà una reducció inmediata del 15% en les places ofertades i la posada en marxa aquest curs també d'una doble titulació en educació infantil i primària. El secretari d'universitats ha avançat en una entrevista a L'hora L de SER Catalunya que de cara al proper curs, el 2014-2015 estudien exigir a aquells que volguin fer magisteri, una nota mínima en algunes matèries bàsiques com llengua o matemàtiques. "Tothom entén que medicina tingui una nota de tall per sobre de 9. La segona professió més rellevant pel país es la de mestres. La idea que hem treballat aquests mesos amb els degans és com establim mecanismes per millorar en aquest àmbit".

La reducció de l'oferta de places comportarà de manera automàtica un increment de la nota d'accés però a més el govern creu que es podria fer una prova pilot, en el marc de la doble titulació en educació infantil i primària que es començarà a impartir aquest curs "Ens estem plantejar introduir una admissió específica on es demani més nivell de nota per exemple en llengües i matemàtiques, que és la base".

En aquesta línia, Castellà defensa la proposta feta ahir pel rector de la UB perquè les Universitats puguin establir criteris diferenciats d'admissió. El Secretari d'Universitats subratlla que això és compatible amb el compromís de mantenir una prova única d'accés al sistema universitari català si finalment la llei Wert prospera i elimina l'actual selectivitat.

Sobre la reforma de les beques, i a l'espera de com es concreta la rectificació del Ministre d'Educació, Castellà ha confirmat que el govern cobrirà el 100% de la matrícula d'aquells alumnes amb pocs recursos que quedin exclosos si s'apuja la nota mínima de batxillerat que s'exigeix als estudiants. Castellà està "convençut" que la reforma que propugna el govern de Mariano Rajoy només intenta "retallar el pressupost de beques". De fet, una de les peticions que Catalunya i altres comunitats van fer al Ministre en la reunió d'ahir és que mantingui la mateixa quantitat de diners que s'ha liquidat en el pressupost d'aquest any.

"Mai permetrem que ningú quedi fora de la Universitat per motius econòmics"

32:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130626csrcsrcat_7.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00