Sociedad | Actualidad

La Generalitat deixa en l'aire la connexió dels tramvies

El Consell de Treball Econòmic i Social reclama al govern català que el Pla Director d'Infraestructures de Transport (2011-2020) reculli un projecte per unir el Trambaix i el Trambesòs

Imatge d'un tramvia a Barcelona(JÈSSICA CASADO - ACN)

El Consell de Treball Econòmic i Social (CTESC) reclama a la Generalitat que concreti com s'ha de fer la connexió entre el Trambaix i el Trambesós a la ciutat de Barcelona. Ho fa després de veure que el el Pla director d'Infraestructures de transports 2011-2020 no aporta cap solució al respecte. Aquest organisme també creu que el document és massa optimista respecte a les inversions.

Más información

El Consell de treball, en general, valora positivament el Pla director de la Regió Metropolitana (2011-2020). Però també troba algunes mancances. Per exemple, es mostra preocupat perquè deixa en el aire la connexió entre el Trambaix i el Trambesós. El president del Consell, Josep Maria Rañé, creu que és una inversió clarament rendible i que s'hauria de concretar en aquest document.

Rañé també explica que el pla és massa optimista pel que fa a les inversions i a la creació de llocs de treball. Calcula que en 2020 hi haurà 2.410.000 persones treballant quan ara mateix només n'hi ha 2.000.000. Això suposa un increment de gairebé el 25 per cent en només 7 anys.

El CTESC recomana que el pla contempli al menys dos escenaris (un favorable i un no tant) de forma que en funció de com evolucioni l'economia, la demografia i l'habitatge es prioritzin unes inversions o unes altres.

Sobre algunes actuacions que requereixen poca inversió i poden tenir una rendibilitat social important, el CTESC insta al departament de territori a aprofitar obres ja fetes com l'estació de rodalies del Baricentro que està en desús o dur a terme petites intervencions per millorar intercanviadors com el de Cornellà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00