Sociedad | Actualidad

Un judici per acomiadament pot trigar 10 mesos

La reforma laboral i els efectes de la crisi han multiplicat per cinc el temps de celebració de judicis per acomiadaments. En els casos més extrems, una demanda que es presenti ara a Catalunya, pot arribar a judici l'any 2015

Imatge del jutjat social número 2 de Tarragona(ACN)

En la majoria dels casos, la vista triga 10 mesos a celebrar-se. Abans de la crisi i de la reforma, el temps d'espera mitjà era de dos mesos.

Hi ha un triple motiu que explica l'endarreriment: l'increment d'acomiadaments per la crisi, les facilitats que ha donat la reforma laboral per fer fora treballadors i la reducció de magistrats com a conseqüència de les retallades. Alguns jutges consultats afirmen que la reducció d'un 20 per cent de les plantilles de magistrats incideix directament en els retards en la celebració de judicis. El retard en la celebració de judici és general però pot ser més o menys acusat en funció del jutjat.

Más información

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya assegura que s'ha reforçat els jutjats de Barcelona, que són els que acumulen més retards, amb 3 jutges més i reconeix que l'endarreriment arriba en alguns casos als 2 anys.

Mentre la vista no es fa efectiva, el treballador afectat cobra l'atur. Quan es tracta d'un expedient de regulació temporal, que han pujat un 40 per cent durant l'any passat, la persona que està aturada de manera transitòria no cobra fins passats 4 mesos des de que deixa de treballar. Després cobra de cop tota la quantitat pendent però passa 4 mesos sense ingressos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00