Sociedad | Actualidad

Falsos policies que robaven als turistes

Ja els van detenir al gener i ara un altre cop. els Mossos han arrestat quatre homes que tenien muntat un sistema per aixecar la camisa als turistes i al mateix temps robar-los els diners de la cartera i les targetes de crèdit

Un turista a Barcelona(ACN)

Es feien passar per policies i amb l'excusa que estaven fent un control de drogues o de documentació aconseguien endur-se tot el que portaven a la cartera. Han ingressat a presó

Són quatre homes d'origen romanès que els Mossos van detectar el mes de setembre a Barcelona i que des d'aleshores han vist com la seva manera de viure és robar els turistes amb un muntatge teatral que aquest cop els ha funcionat amb almenys nou víctimes.

Al matí surten de casa amb els rols ben apresos; un condueix, l'altre actua com a fals turista i els altres dos fan de policies amb una placa de quincalla que mouen ràpid amb un cop de canell per no aixeca sospites.

Más información

Busquen llocs turístics a Barcelona però relativament tranquils per poder posar en marxa el seu pla. El fals turista desplega un planell per cridar l'atenció a la víctima i quan ja la té entretinguda, apareixen els dos falsos policies en escena i els demanen la cartera i la documentació amb un anglès perfecte.

Després enmig de la confusió els treuen els diners i les targetes i marxen. Quan el turista se n'adona ja és massa tard. En alguns casos fins i tot, els enredaven perquè els donessin el número secret segons ha explicat Albert Isant, sots inspector en cap de Patrimoni de l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona: "Demanen el turista que han de comprovar si les targetes estan doblades i li demanen que apunti en un mòbil el número PIN, el turista cau i després quan marxa, van a un caixer i treuen tots els diners".

Les víctimes són de nacionalitat nordamericana, libanesa, mexicana i egípcia i en total, els lladres, els van robar fins a 22.120 euros. Estan acusats de furt, usurpació de funció pública i pertinença a grup criminal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00