Sociedad | Actualidad

Els accessos ferroviaris li poden costar més diners dels previstos al Port

A nivell tècnic el projecte està pràcticament tancat i encara no s'ha licitat al'espera de tancar les condicions del finançament. En una entrevista a la SER, el president del Port, Sixte Cambra, ha advertit que la institució que lidera no pot assumir massa més diners dels 50 milions inicials

Vista general del port de Barcelona(ACN)

Els accessos ferroviaris costaran més de 100 milions d'euros, superant així el càlcul que el Ministeri i el Port van fer a finals de l'any passat. En base a aquella previsió, el Port de Barcelona es va comprometre a assumir el 50 per cent del cost. I de fet als pressupostos de 2014 ja consten els 50 milions que haurien de destinar a la construcció dels accessos.

Però la concreció del projecte ha portat alguna sorpresa a nivell pressupostari i el Ministeri i el Port estan negociant per veure quina part assumeix cadascun. En una entrevista a la SER, el president del Port, Sixte Cambra, ha explicat que una aportació molt més elevada podria afectar l'estabilitat econòmica d'aquesta institució.

Más información

La Ministra de Foment, Ana Pastor, s'ha mostrat convençuda que hi haurà bona entensa en el capítol econòmic. A més, ha reiterat que en les properes setmanes el Consell de Ministres donarà llum verda al projecte i se signarà un conveni entre les administracions per tirar-lo endavant.

El nou projecte costa la meitat perquè aprofita el traçat dels ferrocarrils de la Generalitat, però també és menys ambiciós. El President del Port assegura que a curt i mig termini tindrà capacitat suficient, però que no és el projecte ferroviari definitiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00