Sociedad | Actualidad

Cinc detinguts en una operació contra el terrorisme islamista a Barcelona

Els detinguts es dedicaven a divulgar material multimèdia amb contingut gihadista a través de xarxes socials

Un almacén en el mercado de los Encants de Barcelona, donde se han producido algunas de las detenciones(ACN)

La policia ha detingut, a Barcelona, en el marc de l'Operació Kartago, a un grup format per cinc persones de nacionalitat tunisiana que es dedicaven a divulgar material multimèdia amb contingut gihadista a través de xarxes socials. Aquesta operació s'ha desenvolupat en els barris del Raval, Els Encants i la Mina.

La investigació, que es va iniciar a principis de 2012 a la província de Barcelona, ??va determinar que el material que utilitzaven per a la divulgació consistia en fotografies i vídeos que contenien imatges relatives a accions terroristes emparades per la Jihad global.

Más información

A més, feien comentaris a aquests continguts en què enaltien tant les accions terroristes com els seus autors. Moltes d'aquestes fotografies i vídeos han estat extretes i contenen enllaços que dirigeixen de manera directa o indirecta a pàgines web considerades com gihadistes i vinculades o molt pròximes a l'organització terrorista internacional Al-Qaida.

Des que es té constància de la seva activitat, els detinguts han difós mitjançant aquesta pràctica més de 400 arxius (vídeos, fotografies i textos) de contingut jihadista. Els arxius difosos pel grup incloïen discursos de líders jihadistes com Osama Bin Laden o Al-Zarqawi, vídeos sobre atemptats, explicacions sobre la confecció d'explosius, exercicis d'entrenament de mujahidins, afusellaments i execucions sumàries.

A més, durant la investigació, s'ha pogut constatar com diversos dels membres d'aquest grup han anat patint un fort procés d'auto-radicalització, que els ha portat a abraçar plenament les tesis del salafisme jihadista, una actitud que s'ha vist incrementada en l'últim mes arran d'un viatge realitzat per un d'ells a Tunísia.

Igualment, s'han fet tres entrades i registres en els domicilis dels detinguts on s'ha confiscat divers material que aquesta analitzant. L'operació, que continua oberta, s'està desenvolupant sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció, número 6, de l'Audiència Nacional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00