Sociedad | Actualidad

Xavier Martorell plega

El cas del presumpte espionatge a Catalunya es cobra la primera víctima política. Xavier Martorell, director de Presons de la Generalitat, ha presentat la dimissió, segons avança el diari La Vanguardia

El director general d'Institucions Penitenciàries, Xavier Martorell(ACN)

Xavier Martorell va presentar aquest dimarts la dimissió irrevocable del seu càrrec de director de serveis penitenciaris. Segons explica La Vanguardia, Martorell va comunicar al conseller de Justícia, Germà Gordó, la seva renúncia al.legant motius personals i per evitar que la seva presumpta implicació en l'escàndol de l'espionatge pugui ser utilitzada com una arma política contra el Govern d'Artur Mas.

La dimissió ha arribat menys d'una setmana després que Martorell comparegués al Parlament per explicar els presumptes espionatges que hauria encarregat a l'agència Método 3. Al Parlament, Martorell era vehement i afirmava fins a per tres vegades que mai havia espiat a cap partit: "Mai, des de les empreses en què he treballat, des Convergència Democràtica ni des de cap altre lloc he tingut res a veure amb espionatges a responsables polítics "

Más información

La seva renúncia al càrrec arriba hores abans del ple del Parlament en què Iniciativa per Catalunya tenia previst presentar una moció per reclamar la seva destitució immediata.

Pel que sembla, ara Martorell estudia diverses ofertes de treball en el sector privat i descarta anar-se'n a viure a l'estranger, tal com s'havia especulat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00