Sociedad | Actualidad

Gemma Nierga demana exigència periodística davant l'abús de poder

Nierga ha rebut aquest dimarts el Premi Quim Regàs, que homenatja anualment la figura i obra d'algun professional destacat en la millora i innovació del periodisme

Gemma Nierga ha rebut el premi Quim Regàs al Parlament de Catalunya(ACN)

Santi Nolla, director de El Mundo Deportivo i secretari del jurat, ha dit que "la trajectòria de Gemma Nierga té tots els valors del gran periodisme: rigor, voluntat de servei, interactuació amb l'audiència , valentia i compromís"

Más información

Durant l'acte, la periodista ha reflexionat sobre l'ofici en un moment "relliscós, variant i incontrolable" com l'actual i ha instat els professionals a escoltar, ser "més exigents que mai" i treballar amb "humilitat i compromís", sense ser "la veu de l'amo". Nierga ha afirmat que els polítics i els periodistes són jutjats pels ciutadans amb una "gran severitat" acusats del mateix delicte, "d'haver-nos distanciat de la gent". "Cal que lluitem per un país que no salvi bancs sinó persones, que el ministre de Cultura no vulgui espanyolitzar ningú, que el govern no pugui fer el contrari del què es va comprometre a fer", ha afegit.

"Un país on els ministres estiguin capacitats per adonar-se que la seva parella s'està enriquint il·lícitament. I per a les infantes tres quarts del mateix. Un món on els presidents no celebrin que els ciutadans es quedin a casa en lloc de manifestar-se, que ningú perdi un ull per sortir al carrer per dir el què pensa, que no es dificulti l'accés a la justícia als més pobres i se'ls privi de l'atenció mèdica, on hi hagi pisos buits i es faci fora la gent, on s'abandonin els discapacitats", ha continuat després de citar Kapuscinski i la necessitat del periodista de preocupar-se "pels altres".

Davant d'aquestes circumstància, Nierga ha afirmat que són temps "de ser generosos", "oblidar les diferències" i ha criticat el govern de Rajoy assegurant que una majoria absoluta "no és un xec en blanc". "És legal però és profundament injust", ha reblat.

Per això, ha reclamat "demanar més als polítics" però també als periodistes, no acceptant rodes de premsa sense preguntes que es consenteixin "potser per por".

"Procuro aprendre una mica cada dia de tots vosaltres", ha dirigit als companys de professió, de feina i a la seva família, amb l'objectiu d'explicar-los que va fer "tot allò que vaig poder. Em crec obligació d'intentar-ho". "Aquest reconeixement és el fuel que necessitava per tirar endavant. La vida és fascinant i delectable. Disfrutem-la amb amor", ha conclòs.

El discurs íntegre de Gemma Nierga al premi Quim Regàs (04-06-2013)

10:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130605csrcsrsoc_9.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00