Sociedad | Actualidad

El jutge que investiga la querella del Barça suspèn la declaració de Martorell

El director general de presons havia de declarar demà, però l'instructor ho ha ajornat l'espera de rebre diferents informes. Fons judicials indiquen que podria sedr un pas previ a la imputació de Xavier Martorell

Joan Oliver i Ferran Soriano(ACN)

El jutge vol aprofundir en el paper de Martorell abans de citar-lo a declarar. Segons fonts judicials properes al cas, aquest podria ser un pas previ a la imputació de Martorell.

El que vol esbrinar l'instructor és quin paper va tenir l'actual director general de Presons com a cap de seguretat del FCBarcelona, si va ser ell qui va contractar els presumptes serveis d'espionatge d'esquenes al club i si aquests treballs podrien amagar seguiments a tercers que hagués acabat pagant el propi Barça.

Per això el jutge demanarà un informe a la policia sobre els registres a Método 3, per contrastar si les factures que té el club blaugrana i que ha aportat a la querella es corresponen realment amb elque es va trobar a l'agència de detectius, quí n'és l'ordenant i en què consistia realment el treball que es va acabar fent.

Más información

D'altra banda, l'instructor també ha demanat a Hisenda informació sobre totes les agències de detectius a les que el Barça va demanar treballs i ha requerit als administradors de dues d'elles que van fer fallida.

Segons la querella, en tres anys, el club es va gastar d2.500.000 euros en detectius, 400.000 dels quals, a Método 3.

Els que sí han declarat avui són els exdirectius del Barça Ferran Soriano i Joan Oliver.

Segons fonts judicials, Soriano ha reconegut que es van contractar detectius, ha justificat la despesa per necessitats de seguretat del club i n'ha minimitzat la xifra. Hauria dit que li semblava raonable gastar 2.500.000 euros en aquest concepte, tenint en compte que la despesa es va repartir en quatre anys.

Les mateixes fonts han apuntat que Soriano ha explicat que els treballs es van contractar verbalment per seguretat, per no deixar rastre.

De la seva banda, l'exdirector general blaugrana, Joan Oliver, ha descarregat tota la responsabilitat en Martorell. Hauria dit que ell, com a cap de seguretat era qui decidia què es contractava i com, i que el seu paper es va limitar a visar alguna de les factures que el van arribar

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00