Sociedad | Actualidad

"No descarto que fos un encàrrec"

El fiscal antidroga Gererdo Cavero no descarta que l'enfrontament amb els Mossos dels membres de la banda dels Casuals processats a l'Audiència de Barcelona es tractés "d'un encarrec"

Cavero, que és el delegat en matèria antidroga de la fiscalia, ha demanat a la presidenta del Tribunal que tingui en compte els incidents a l'hora de valorar la violència del grup i de dictar sentència. El fiscal considera que el comportament que van tenir els processats a l'Audiència de Barcelona té molt a veure amb l'extorsió sistemàtica que assegura que van exercir sobre desenes de propietaris de discoteques de Barcelona.

Cavero considera que l'enfrontament dels Casuals amb els Mossos dins mateix de la Sala de vistes és un delicte "flagrant" contra l'ordre públic.

Más información

El fiscal antidroga el posa com un exemple més del comportament habitual dels Casuals, a qui acusa d'extorsionar sistemàticament propietaris de discoteques.

"Pallisses per encarrec en el millor estil d'aquest tipus d'organitzacions que es produeixen en una Sala de Justícia, no en aquesta" -ha dit Cavero- "que això encara s'ha de veure i s'investigarà", però "el meu instint com a fiscal em diu que no s'ha de descartar aquesta ni altres possibilitats", ha assegurat.

Cavero també ha parlat del judici contra els Casuals com "un parc temàtic de la llei del silenci" en refèrencia a que la majoria dels testimonis protegits que haurien sigut víctimes de la banda o bé es van negar a declarar o bé van dir que no recordaven el que havia passat.

La fiscalia demana 120 anys per algún dels processats. Ara les defenses exposaran les seves conclusions provisionals i després es donarà un últim torn de paraula als processats, que tot i l'oposició de la fiscal Ana Gil, aquest dilluns van tornar a la Sala de judici, després que la jutge els preguntés, un per un, en un gest insòlit "si es comprometien a comportar-se" fins el final del procés.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00