Sociedad | Actualidad

Judici al zelador d'Olot acusat d'assassinar 11 avis

Els terrorífics crims de la residència d'avis La Caritat d'Olot, arriben finalment avui a judici a l'audiència de Girona. La mort d'11 avis a mans de l'assassí confés Joan Vila. Durant el matí es constituirà el jurat i està previst que l'acusat declari a primera hora de la tarda

El zelador del geriàtric La Caritat d'Olot, Joan Vila, escortat pels Mossos d'Esquadra pocs després de ser detingut(ACN)

Serà el tret de sortida a un judici que durarà 10 dies, en el que hi hauran de declarar 87 testimonis (entre familiars, cuidadors i responsables del centre) i amb proves pericials biològiques, psicològiques i psiquiàtriques. La clau del judici no és saber si ho va fer o com ho va fer, ja que això és clar i confessat, sinó determinar l'estat mental d'un zelador que, com el seu advocat, Carles Monguilod, explicava, es creia Déu: "Ell entenia que era un acte bo, una bona conducta". Per això, la defensa demana que li apliquin un eximent complet i que el condemnin, com a màxim, a 20 anys de llibertat vigilada, sota control psiquiàtric.

La defensa assegura que, en el moment dels fets, el zelador va patir una "alteració psíquica" que no es correspon amb cap malaltia mental que el feia creure que matar els ancians era una conducta "moralment bona". Per això, relata la defensa, Vila no tenia cap sentit de culpabilitat ni sentia cap penediment. "Amb el temps això ha canviat, però ell sempre ha dit que no és un assassí"

Más información

Joan Vila Dilmé va arribar a matar 11 avis amb un còctel de lleixiu i altres productes corrosius. S'enfronta a 194 anys de presó. El fiscal diu que no pateix cap trastorn, que era perfectament conscient del que feia i afegeix que en 3 dels assassinats, es va acarnissar.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00