Sociedad | Actualidad

Votació esquizofrènica del PP a la Diputació de Lleida

La corporació provincial ha aprovat una moció en defensa del català a la Franja i en contra del LAPAO. El PP hi ha votat en contra

Acció de protesta de les Joventuts d'Esquerra Republicana davant les Corts d'Aragó(JERC)

El Partit Popular hi ha votat en contra que la parla de la Franja s'anomeni català. Però el seu portaveu, nascut a Tamarit, comarca de la Llitera, ha dit sense complexes que el que ell parla, és català. Salvador Puy, ha defensat el vot del PP, ja que creu que la diputació no és un ens científic on discutir aquests conceptes. El diputat ha volgut deixar clar que "Jo sóc de la Franja i no tinc cap dubte que el que es parla en aquella zona de l'Aragó és el català, amb les seves varietats dialèctiques pròpies. I des de la Franja sempre ens hem entès amb Catalunya i l'Aragó".

La resta de partits, PSC, CiU, Convergència Democràtica Aranesa i Esquerra han votat a favor d'aquest document. Han defensat la unitat lingüística. El president de la Diputació ha parlat de creacionisme lingüístic des del govern d'Aragó i el portaveu del PSC, Miquel Aguilà, ha titllat d'atemptat, pur i dur, a la llengua catalana.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00