Economía y negocios | Actualidad

Milers de treballadors prenen els carrers de Barcelona

Segons els sindicats 15.000 persones s'han manifestat pel centre de Barcelona per protestar contra el bloqueig en la negociació dels convenis

(ACN)

Una situació que, com a conseqüència de la reforma laboral, pot deixar milers de treballadors catalans regits per l'Estatut dels treballadors o pel conveni sectorial respectiu, amb pitjors condicions econòmiques i socials que els convenis d'empresa.

El líder de la UGT catalana, Josep María Álvarez, diu que els sindicats catalans volen un pacte amb les patronals similar al que ahir es va signar a Madrid perquè els convenis mantinguin la vigència indefinidament fins que s'acordi un nou text, però afegint que, si el bloqueig no se supera, hi hagi un arbitratge.

Más información

Aquest divendres, Govern, patronals i sindicats abordaran aquesta qüestió en una reunió a la Conselleria d'Empresa i Ocupació. Una reunió ja prevista abans de les protestes de dijous però que es vol aprofitar per desbloquejar la negociació col·lectiva a Catalunya.

A l'Hora L hem abordat la situació generada per la pèrdua de la ultractivitat dels convenis quan ha passat un any des de la seva data de caducitat. El Secretari de Relacions Laborals del Govern, Ramon Bonastre, diu que ningú està interessat, tampoc els empresaris, en acabar sense acord sobre la negociació col·lectiva.

El President del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, Josep Maria Rañé, deia que la reforma laboral no ha estat una bona solució en l'apartat dels convenis i ara els implicats en la negociació han pactat a Madrid no fer cas de la norma.

Els treballadors que han participat a la manifestació es mostraven molt conscienciats en el sentit que cal batallar contra la caducitat dels convenis.

Dels sectors que aquest dijous han fer vaga al matí per protestar pel bloqueig dels convenis, el divendres únicament repeteix el sector dels transport de mercaderies per carretera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00