Sociedad | Actualidad

La comunitat educativa catalana crida a protestar davant la seu del PP

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) diu avui a protestar davant la seu del PP a Barcelona i altres ciutats en contra del projecte de la Lomce aprovat avui pel Govern, en defensa de l'escola pública, en català i sense retallades

Les onze organitzacions de sindicats que formen part del MUCE consideren, en un comunicat conjunt, que l'eproyecto de llei de reforma educativa aprovat avui "suposa un pas enrere en la consecució d'un sistema educatiu estable i modern".

A més, opinen que és "una autèntica contrareforma educativa", tramitada d'esquena a la comunitat educativa i que "atempta contra el model d'escola pública, democràtica, laica, integradora i inclusiva" que s'ha construït durant els últims 35 anys.

Opinen que no és necessària, suposarà una reducció de recursos per l'ensenyament públic i agreujarà l'escassetat que pateix des de fa anys a Catalunya, a més de generalitzar-se les subvencions a les escoles privades i estar supeditada als dogmes religiosos.

Más información

El Marc unitari el componen les associacions d'Estudiants Progressistes, de Joves Estudiants de Catalunya, de Mestres Rosa Sensat, les federacions d'associacions de Pares d'Alumnes d'Educació Secundària i de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, CCOO, FETE-UGT, USTEC -STEs, CGT, Moviments de Renovació Pedagògica, Sindicat d'Estudiants i Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

Per la seva banda, UGT de Catalunya dóna un "No rotund" a la Llei, que "suposa un atac sense precedents al model d'ensenyament del català i al sistema d'immersió lingüística".

L'organització no governamental Educació sense Fronteres exigeix ​​la retirada de l'avantprojecte i advoca per un gran pacte social per l'ensenyament.

El president d'aquesta entitat, Hèctor Litvan, considera avui en un comunicat que a Catalunya "avui estem de dol per l'educació".

Wert: "Esta reforma es inaplazable por el abandono escolar temprano y el fracaso escolar"

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130517csrcsrsoc_8.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00