Sociedad | Actualidad

Duran afirma que cal respectar la resolució del Constitucional encara no la comparteix

El portaveu de CiU al Congrés afirma que no comparteix la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la declaració de sobirania, encara que creu que "cal respectar-la", alhora que ha remarcat que el dret a decidir no equival a la independència

El presidente de Unió Democrática de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida(EFE/ Mario Ruiz)

En la seva carta web setmanal a la militància, el també líder d'Unió s'ha referit així a la decisió del TC de suspendre provisionalment la declaració de sobirania aprovada pel Parlament al gener passat: "Em sembla una extravagància, que cal respectar però que no comparteixo ".

El dirigent de CiU ha defensat que "la qüestió catalana no pot resoldre ni es resoldrà a base de decisions del TC", sinó que "l'eina a utilitzar és la política, que té la residència en els parlaments i els governs, no en els tribunals ".

Más información

Duran ha recordat el compromís de CiU de convocar una consulta d'autodeterminació amb la participació de tantes forces polítiques com sigui possible, que seran les que decideixin el contingut de "la pregunta o les preguntes a fer", ha dit.

I ha afegit: "Ningú ha dit mai que el dret a decidir i el seu exercici equivalen necessàriament a la independència, es pot decidir i optar per altres propostes alternatives".

El secretari general de CiU s'ha referit també al debat econòmic d'aquesta setmana al Congrés, en què ha reiterat la necessitat d'un Pacte d'Estat contra l'atur.

Entre els aspectes que, segons Duran, hauria d'incloure aquest pacte destaca facilitar el crèdit a les empreses i incentivar el mercat laboral: "La despesa productiu no pot ser tractat igual que el del món del subsidi, s'ha d'optar per gastar diners per incentivar la creació de llocs laborals en lloc de destinar-se únicament a la gent que no té feina perquè no hi ha ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00