Sociedad | Actualidad

Convergència demana al PSC que no faci cas a Chacón

CDC demana als socialistes no es despengin del consens en favor de la consulta. Sánchez-Camacho, de la seva banda, suggereix al PSC que faci cas a Chacón "i deixi de ser el comparsa de Mas"

El responsable de coordinació institucional de CDC, Lluís Coromines, censura el fons i la forma que ha escollit la diputada socialista: "Que la senyora Chacón s'hagi dirigit al senyor Pere Navarro a través d'una carta pública ja és indicatiu de la talla política i moral de la senyora Chacón. I, en segon terme, ja ens té acostumats a utilitzar els catalans i en aquest cas ha volgut utilitzar els seus propis companys del PSC per fer campanya personal al PSOE"

Una postura completament oposada a la que defensa la presidenta del PPC: "En aquests moments el que hauria de fer el PSC és escoltar la senyora Chacón, al senyor Patxi López i no ser la comparsa i el còmplice del senyor Artur Mas ", ha dit Alícia Sánchez-Camacho als periodistes abans d'assistir a Madrid al Comitè Executiu Nacional del PP.

Más información

La líder dels populars catalans ha qüestionat la participació del PSC a la cimera pel dret a decidir que aquesta tarda reunirà els partits catalans que donen suport a la possibilitat que Catalunya pugui celebrar una consulta sobiranista.

"No és la posició adequada", ha insistit Sánchez-Camacho, per a qui Navarro hauria de rectificar, perquè "no es pot permetre una política del senyor Mas que vol enfrontar a catalans amb catalans, que vol enfrontar a catalans amb andalusos, amb madrilenys, amb extremenys "

Convergència, de la seva banda, assegura que veu molt de camí per recórrer amb el PSC abans de fer la consulta. De fet, el principal objectiu que s'ha marcat de cara a la cimera d'aquesta tarda és que no s'esquerdi la majoria parlamentària.

Avui Artur Mas explicarà com van anar les reunions amb Rajoy i Rubalcaba, entre tots exploraran els camins per poder fer la consulta i finalment es buscaran els criteris per ampliar a la societat civil el pacte nacional pel dret a decidir.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00