Sociedad | Actualidad

Cimera amb recels

Aquesta tarda, cimera pel dret a decidir, amb molts recels per part d'alguns dels partits que hi estan convocats. Sobretot el PSC, que diu que hi anirà perquè no sigui dit i on avui reapareix Carme Chacon per dir que és un error participar en aquesta trobada

Artur Mas, a la cloenda de la Feria d'Abril(ACN)

Artur Mas ha insistit aquesta nit que cal que el PSC estigui en aquest procés.

L'objectiu del President és que totes les forces partidàries del dret a decidir continuïn unides. "N'espero unitat i ni un pas enrere", ha dit Mas , tot recordant que l'objectiu d'aquesta reunió és convocar la societat civil al procés. El president ha fet èmfasi en la importància de la presència del PSC en aquesta trobada, el que suposa 104 de 135 diputats al Parlament. "Una majoria aclaparadora", ha subratllat Mas, que ha afegit que ara cal procurar que "no s'esquerdi, que no es debiliti".

Más información

És per això que ha remarcat que ara "no s'està parlant estrictament de la independència per demà mateix", sinó del dret a decidir, dels que estan a favor i dels que estan en contra. En aquest sentit, ha instat el PPC a votar en contra de l'estat propi si un dia es pot fer el referèndum, però ha demanat als populars que "no imposin el 'no' sense votar".

A les últimes hores, el PSC ha insistit que no és gaire entusiasta de cara a aquesta cimera. Hi anirà, diu, però només per lleialtat institucional. Segons publiquen avui alguns diaris, Carme Chacón ha enviat al líder socialista, Pere Navarro, una carta en què li demana que no vagi a la trobada. En aquesta carta, l'exministra diu que el PSC no pot ser al costat d'Artur Mas i avisa que el projecte del president de la Generalitat "enfronta els aturats catalans amb els andalusos, gallecs i extremenys". En canvi, l'expresident Montilla sí defensava que els socialistes anessin a la trobada per comprovar si és per ''distreure'' d'altres problemes o val la pena per fer ''propostes'' i ha expressat el desig de poder arribar a ''acords''.

Així ho deia Montilla al 3/24. Des d'Iniciativa per Catalunya, per la seva banda, Dolors Camats, advertia que no permetran que els utilitzin per a impulsar el principal punt de l'acord de legislatura entre CiU i ERC.

PSC i IC s'han queixat que la cimera d'avui no tingui ordre del dia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00