Economía y negocios | Actualidad

Santi Vila defensa les privatitzacions

El Conseller de Territori, Santi Vila, defensa la col.laboració públic-privada com una fòrmula bona en qualsevol moment i no només quan l'administració té problemes pressupostaris. En aquest sentit, Vila ha defensat que l'operació de privatització de l'empresa Aigües Ter-Llobregat no s'ha fet només per problemes financers

El conseller de Territori, Santi Vila(ACN)

El Conseller de territori creu que s'han de deixar de banda els prejudicis ideològics sobre la col.laboració entre les administracions i les empreses. Santi Vila diu que aquest model és positiu no només quan els governs no tenen diners perquè assegura que els privats aporten entre d'altres coses capacitat d'innovació, gestió gerencial, etc. Per això diu que al contrari del que es pugui pensar la privatització d'ATLL no va ser només per una qüestió financera.

Vila ha posat com a exemple d'èxit la concessió de l'Eix Transversal i com a mostra de fracàs la línia 9 del metro de la que ha assegurat que és el problema més greu que té ara mateix. Segons el conseller, ha estat un tema "mal orientat i mal plantejat".

Más información

Santi Vila ho ha dit a ESADE durant la presentació del llibre de Joan Ridao sobre el finançament de les infraestructures. En el mateix acte, el President d'Abertis, Salvador Alemany, ha demanat més seguretat i flexibilitat en els contractes amb l'administració.

L'autor del llibre i també l'advocat Miquel Roca han defensat que es pugui primar en els concursos públics les empreses que han fet una proposta innovadora que ha estat acceptada per l'administració. És a dir, que si l'administració assumeix un projecte proposat per un privat, aquesta empresa no hauria de competir en igualtat de condicions, sinó que hauria de tenir algun avantatge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00