Ocio y cultura

Un Sant Jordi en temps de crisi

Els editors demanen avui que es comprin llibres per reivindicar la cultura. El sector confia repetir les xifres de vendes de l'any passat

Roses amb l'estelada a una parada de la Plaça Catalunya de Barcelona(EDUARD NAVARRO)

Al 2012 es va facturar 18 milions d'euros i s'espera que les vendes d'avui compensin el mal resultat del primer trimestre de l'any: les vendes de llibres han baixat més del 10 per cent respecte el mateix període de l'any passat. La situació que viu el sector és complicada, i els gran segells i grups editorials aposten a cavall segur: autors consagrats i cares conegudes.

Les travesses apostes per dos autors com a més venuts, en aquest Sant Jordi: Albert Espinosa, que promociona novel.la nova ("Bruixoles que busquen somriures perduts") i Albert Sánchez Piñol, que estrena edició catalana de l'imprescindible "Victus", editat per La Campana, igual que la versió original, en castellà.

Más información

Albert Sanchez Piñol, precisament, va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la Diada de Sant Jordi d'enguany, amb la lectura del pregó al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Sanchez Piñol no és un apassionat de la Diada. De fet, avui no firmarà.

El gremi de floristes espera vendre'n més de 6 milions, una xifra similar a la de l'any passat. Els venedors han preferit assumir ells l'increment de l'IVA, que ha passat del 8 al 21 per cent, i, per tant, no el repercutiran als clients.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00