Sociedad | Actualidad

Pujol declara | 16-04-2013

Oriol Pujol ha arribat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per declarar com a imputat pel cas de les ITV

Oriol Pujol llega para declarar a la sede del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya(ACN)

Pujol ha arribat acompanyat pels tres dirigents de la cúpula de CDC que van assumir les seves funcions després de la seva imputació: Josep Rull, Lluís Corominas i Jordi Turull.

Oriol Pujol, que fa un mes va delegar les seves funcions com a secretari general de CDC arran de la seva imputació en la trama, està acusat d'un delicte de tràfic d'influències, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que va usar presumptament seu "pes polític" a CDC i en el seu grup parlamentari per aconseguir un "benefici econòmic per a ell i / o els seus amics" mitjançant l'adjudicació irregular d'estacions d'ITV.

Más información

Oriol Pujol ha arribat a l'històric edifici de l'Audiència de Barcelona, ​​on es durà a terme l'interrogatori a les dependències del TSJC, cap a les tres quarts de 10, acompanyat pels dirigents de CDC que el van substituir, a més de pel seu advocat, Javier Melero.

Després de la seva imputació, el passat 19 de març, Oriol Pujol va delegar temporalment les seves funcions com a secretari general de CDC i com a president del grup parlamentari de CiU al vicesecretari de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, el secretari d'Organització, Josep Rull, i el portaveu parlamentari, Jordi Turull.

Davant el magistrat del TSJC Enric Anglada, que instrueix el cas, el dirigent convergent haurà de respondre avui sobre el seu paper en la trama i aclarir si, com creuen els investigadors, ell és el "Zumosol", "gran cap" o "alt comandament" al qual al.ludeixen de vegades la resta d'imputats en les seves converses telefòniques, que tenien intervingudes per ordre judicial.

A les portes de l'Audiència de Barcelona, ​​enmig d'una gran expectació mediàtica, una trentena de funcionaris de justícia han desplegat una pancarta amb el lema "Retallar en justícia és nociu. Ja n'hi ha prou de corrupció", en la que fan un joc semàntic en català amb la paraula "noCiU" (nociu).

Els funcionaris han corejat consignes com "sense justícia no hi ha democràcia", "ja n'hi ha prou de corrupció" i "no hi ha funcionari per tant xoriço", i han rebut el diputat de CiU al crit de "Oriol Pujol, passa la ITV" i " xoriço ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00