Sociedad | Actualidad

Jordi Pujol: "A Espanya no funciona res"

L'expresident remarca que "després de 25 anys d'immersió no hi ha un problema lingüístic al carrer, ni pels catalanoparlants ni pels castellanoparlants"

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol(XAVIER SÁNCHEZ)

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol s'ha mostrat aquest divendres escèptic després de conèixer dimecres la interlocutòria del TSJC sobre el català a l'escola. En una reflexió àmplia, Pujol ha emmarcat aquesta directriu judicial dins el conjunt d'un Estat que falla en molts camps. "A Espanya no funciona res", ha sentenciat al respecte.

L'expresident, a més, ha volgut remarcar que "després de 25 anys d'immersió, no hi ha un problema lingüístic al carrer". "Ni pels catalanoparlants ni pels castellanoparlants", ha afegit, defensant així el model escolar català.

Más información

Jordi Pujol ha participat aquest divendres a l'acte d'homenatge a l'exdirigent del PCE Santiago Carrillo, que alhora servia per presentar el seu darrer llibre, 'Mi testamento político'. Després de parlar de l'històric dirigent, Pujol ha estat preguntat per la darrera interlocutòria del TSJC, que vincula la petició del pare d'un alumne perquè les classes a l'escola siguin en castellà amb l'obligatorietat que siguin en aquesta llengua per tota la seva classe.

Ha estat aleshores quan l'expresident ha lligat aquesta directriu judicial amb la sentència del TC sobre l'Estatut i ha volgut fer una reflexió més global al respecte. "A Espanya no funciona res. Ni el TC, ni els partits, ni les Corts, ni el Banc d'Espanya que havia de vigilar el sistema bancari i ha estat desastrós, ni el Tribunal Suprem", ha sentenciat, tot afegint que aquestes són institucions que haurien pogut evitar una situació com l'actual amb la llengua a l'escola.

Pujol també ha volgut fer-se ressò d'unes paraules que ha atribuït a un catedràtic de Dret Constitucional i que per a ell podrien simbolitzar el panorama que hi ha. "El catedràtic diu que a Espanya s'ha de procedir a una reforma molt radical de l'Estat o a la destrucció", ha dit.

Centrant-se ja més en la interlocutòria concreta, i responent en castellà a una periodista d'un mitjà estatal, Pujol ha advertit que hi ha "sentències que posen en risc fets molt fonamentals". En aquest sentit, l'expresident ha recordat que "després de 25 anys d'immersió, no hi ha un problema lingüístic al carrer. Ni pels catalanoparlants ni pels castellanoparlants".

Camacho adverteix que recorreran a la Justícia per exigir el compliment de la resolució del TJSC

08:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130411csrcsrnac_14.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00