Sociedad | Actualidad

Detenen a Ulldecona un jove acusat de promoure el terrorisme islàmic a Facebook

El detingut, de 23 anys, difonia a través de les xarxes socials comentaris en els que animava als seus seguidors a fer actes terroristes

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Ulldecona, Ridouan Ben Omar, de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d'un delicte de terrorisme, concretament per distribuir o difondre públicament missatges o consignes dirigits a provocar, enaltir o afavorir la perpetració d'actes terroristes

La detenció va tenir lloc dimarts passat, 9 d'abril, en el marc de l'operació Kafka en la qual s'investigava la presumpta vinculació del jove amb el terrorisme islamista.

La investigació, instruïda pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 de la Audiència Nacional, es va iniciar l'estiu de l'any 2011 arran de la publicació d'uns comentaris difosos en el seu perfil de la xarxa social Facebook on enaltia a reconeguts líders terroristes gihadistes com Ahmed Yassin (líder de Hamás) o Osama Bin Laden (exlíder d'AlQaeda). En aquests missatges animava als seus seguidors a realitzar actes terroristes i aprofitava per llançar proclames contra Occident, els Estats Units i la comunitat jueva. El perfil de Ridouan Ben Omar a Facebook era de caràcter obert i qualsevol usuari d'internet podia veure les seves publicacions.

Más información

Dimarts van entrar al seu domicili a Ulldecona, on els agents van intervenir un ordinador, tres llapis de memòria, diversos CDs, DVDs, cintes de cassetes, llibres i alguns manuscrits.

Els Mossos han pogut constatar que el detingut tenia contactes i relacions amb altres líders radicals gihadistes de fora de l'estat, a través d'internet, per telèfon o, fins i tot, directament en alguns dels viatges que realitzava al centre d'Europa. A més, en el seu perfil hi va arribar a tenir més de 300 persones adherides de tot el món, a les quals animava a lluitar per l'islam i a convertir-se en mujahidins.

El Jutge instructor del cas ha decretat el secret de les actuacions. El detingut ha passat avui a disposició judicial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00