Sociedad | Actualidad

Jordi Pujol Ferrusola va moure 32 milions d'euros en 13 països entre 2004 i 2012

Es tracta de 118 moviments realitzats entre 2004 i 20012, segons l'Agència Tributària

Jordi Pujol Ferrusola (dreta) en una foto d'arxiu de l'any 2006(ACN)

El fill de l'expresident de la Generalitat va realitzar aquests moviments de divises en 13 països diferents, entre ells Suïssa, Illes Caiman, o Liechtenstein, segons dades de l'Agència Tributària.

A instàncies de la Fiscalia i després de rebre un informe de l'Agència Tributària, el magistrat Pablo Ruz detalla que Jordi Pujol Ferrusola va realitzar un total de 118 moviments de divises per un import de 32.400.000 d'euros entre 2004 i 2012 en un total de 13 països diferents. Molts d'ells paradisos fiscals o països de fiscalitat laxa com Suïssa, Lietchenstein, Andorra, Luxemburg, Illes Caiman o Gabon.

Más información

Va moure tots aquests diners des de tres comptes diferents i bé com a persona física oa través de cinc empreses, diverses d'elles instrumentals.

El jutge no li imputa cap delicte. Va a esperar a rebre tota la informació sol · licitada a les tres entitats bancàries on té comptes el fill de Pujol, i sobre les seves empreses.

Aquesta actuació es produeix després de la denúncia inicial de la seva exnòvia, María Victoria Álvarez, que va assegurar al jutge que Pujol Ferrusola portava motxilles plenes de diners a Andorra, i tenia negocis a Mèxic o les Illes del Canal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00