Sociedad | Actualidad

Mas: "No està en joc el govern, està en joc el país"

El president de la Generalitat adverteix que les finances públiques de Catalunya estan en situació d'emergència i que l'autogovern lluita per la seva supervivència.

El president de la Generalitat, Artur Mas(Generalitat de Catalunya)

Artur Mas afirma que "si fem la política de partits de sempre, de vol gallinaci, vol dir que no hem entès la situació, que és excepcional"

Artur Mas, en l'anàlisi dels seus primers 100 dies de govern, ha estat molt clar: "Les finances públiques de Catalunya -ha dit- estan en una situació d'emergència i l'autogovern està en una situació de supervivència. Parlem de la qualitat de vida de la nostra gent i de les expectatives de futur "

Más información

Mas demana que es jutgin les accions del seu govern dins d'aquest marc excepcional i afirma que "la situació requereix sumar esforços en tots els sentits. Hi ha una emergència real a nivell de país i a tots ens correspon fer el que puguem per superar aquesta situació ".

El president de la Generalitat ha reiterat la seva disposició a la incorporació d'altres forces al govern i, en aquest sentit, ha apuntat que "si seguim fent el de sempre, una política de vol gallinaci, no hem entès la situació. No està en joc el govern, està en joc el país ".

En l'àmbit econòmic Mas ha estat especialment crític amb l'executiu de Mariano Rajoy. Ha parlat de repartiment arbitrari i totalment injust dels dèficits, d'impagament sistemàtic dels deutes i de no fer els deures pel que fa a la configuració, com sí que han fet les autonomies i la Generalitat en particular.

I pel que fa al sobiranisme, Mas assegura que "el rumb no s'ha desviat, es manté". Adverteix que "la transició nacional, el dret a decidir i la consulta que ens hem compromès a fer aquesta legislatura és l'etapa més complexa que ha fet el país en segles"

Ha recordat, entre altres punts, les dues resolucions aprovades pel Parlament, la reactivació de la llei de consultes i la constitució del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Mas ha apuntat que "cal diàleg a dins i a fora de Catalunya" i que "si l'Estat espanyol volgués, podria conèixer legalment l'opinió de la ciutadania, Si volen, ho poden fer". També ha apuntat que "des del nostre punt de vista, això no hauria de malmetre el diàleg amb el govern espanyol en la resta de temes, perquè o ens ajudem tots o tots en sortirem perjudicats. No sé quin benefici traurà Espanya que Catalunya entri en una situació de dificultats insuperables"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00